Steve Jobs

,,Vizinarii nu mor, devin legende”

           Steve Jobs a fost cel mai mare vizionar american si inovator. Steve era un tar al produsului, realizand de multe ori imposibilul. Cariera în afaceri a lui Jobs a contribuit la formarea mitului întreprinzătorului inteligent, tanar și individualist din Silicon Valley (ex: Mark Zuckerberg, Sergey Brin, Lrry Page, etc.)  sau care este preocupat de designul produsului și importanța pe care o are aspectul estetic al produsului în cucerirea clienților . Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atât funcționale ( extrem de simple de folosit ) cât și elegante i-au adus o reputație la care mulți admiratori fac referință, creând un adevarat cult al produsului.

            S-a nascut in San Fracisco, fiind adoptat de catre Paul si Clara Jobs din Mountain View. A fost angajat la firma HP unde l-a cunoscut pe Steve Wozniak, viitor cofondator si inginer Apple. Dupa ce a absolvit liceul, a urmat Colegiul Reed, un colegiu scump, unde dupa un semestru a renuntat,   impreuna cu Wozniak au creat primele prototipuri de PC-uri ansamblate in garajul lui Steve. In garaj a luat nastere compania.

            În 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne și mai târziu, cu finanțare din partea unui semi-pensionar al firmei Intel, manager de produse pe piață și inginer, A.C. „Mike” Markkula Jr., fondează Apple . Pe măsură ce Apple crestea, compania a început să caute un director cu experiență care să administreze eficient dezvoltarea acesteia.

             Apple avea nevoie de cineva priceput in marketing, un om ca John Sculley ( pe atunci presedinte Pepsi-Cola ). Steve l-a curta 3 luni, reusind iarna anului 1983  intrebandul ,, Vrei să vinzi apă cu zahăr toată viața ta sau vrei să vii cu mine și să schimbi lumea?”

              Steve a mai infiinat o companie tot in domeniul IT, NEXT Computer, a cumparat  Graphics Group de la Lucasfilm cu 10 milioane de dolari care mai tarziu a devenit faimosul studio Pixar.

              S-a stins din viata pe 5 octombrie 2011, după o luptă îndelungată cu un cancer pancreatic. Decesul său a avut loc la numai o zi de la lansarea noului model de iPhone.

               Ar trebuii carti intregi scrise pentru a descrie viata, realizarile si persoana care era Steve Jobs.

    ,,Mai bine pirat decat marinar”    Steve Jobs.

Lasă un comentariu